Hvordan kommer jeg derned

Denne information er tænkt for medlemmer der kommer fra Danmark, men kan bruges som reference for for andre også.

Den nemmeste måde at komme til Kroatien fra Danmark er med fly.
Her er nogle, som du kan benytte:

Norwegian flyver fra København til Zagreb fra maj til oktober.

Ryanair flyver fra Billund til Zadar

Kroatiske Airlines og SAS flyver mellem København og Zagreb

Baltic Air flyver til Rijeka men du vil have et stop over i Riga.

TUI Air flyver direkte til Rijeka i juli og august fra Berlin og Bonn til en billig pris. Men det kræver, at du først flyver til Berlin eller Bonn. Den generelle regel er, at jo tidligere du bestiller billet jo billigere er det, især hvis du ønsker at komme derned i juli og august. Det er nemt at flyve til Zagreb eller Zadar og så leje en bil. Det et tager ca. 2 timer at køre fra Zagreb til Omisjal. Hvis du kommer fra Zadar kan du vælge at køre på motorvejen mod Zagreb og derefter afkørsel mod Senj og videre til øen Krk. Denne rute tager 2,5 timer.

Biludlejning er rimeligt billig i Kroatien. Ca. 150-200 EUR for en uge afhængigt af tid og bil. Prøv enten via Auto Europe , eller via http://croatia.rentalcargroup.com/ . Det er altid klogt at betale lidt ekstra for fuld forsikring for at undgå risikoen. Udlejning virker fint, og jeg har personligt aldrig haft nogen problemer.

Hvis du kommer som en gruppe, kan du leje en minibus til 9 personer. Det er muligt at leje en minibus både fra Zagreb eller Zadar og køre den til Omisjal. Hvis du ikke har brug for en bil, mens du er i Omisjal så kan du returnere den i Rijeka Lufthavn når du ankommer til Omisjal. Rijeka Lufthavn ligger kun 10 minutter fra Omisjal. Når du rejsr tilbage, kan du gøre det samme fra Rijeka lufthavn til enten Zagreb eller Zadar. På den måde kan du spare nogle penge. Offentlig transport fungerer fint i Kroatien, hvis du ønsker at komme rundt på Krk.

Nedenfor ser du Omisjal og Rijeka Lufthavn. Hvis du ønsker at se, hvem der flyver til Rijeka og følg dette link til Rijeka Lufthavn